19:00

Skene IF

Referat: Hestrafors IF - Skene IF

Starka tre pinnar idag borta mot Hestrafors IF
Passivt och inte med i matchen första 25. Hestrafors inledde matchen med hög press och stressade oss till enkla misstag och nära 1-0 i den 8:e men Fatlum bra räddning. Flera bra lägen från hemmalaget men avslut gick utanför men vi var ordentligt tillbakatryckta. 1-0 i den 17:e efter lite kommunikationsmiss från Häger och Fatlum och nr 20 får sparka in bollen.

Efter detta mål görs lite justeringar från sidan och dessa faller väl ut ganska omgående. Vi vinner mer boll och börjar styra spelet med varierande anfall. Flera bra avslut men bollen vill inte över mållinjen. Sonny, Malte och Rinor D testar hemmalagets målvakt utan resultat.

I den 36:e får vi en frispark ute på högerkanten som Rinor D lägger in med perfektion i boxen och där löper Sonny in perfekt och möter bollen med pannan och snyggt 1-1.

Vi går in i halvlek med en go känsla och tränarna gör ytligare lite små justeringar som vi tar till oss direkt inför andra

Sonny nära redan i den 48:e men en superräddning till hörna. Två minuter senare vinner Sonny sin duell mot försvarare och driver in i straffområdet och skjuter ett hårt skott längs med gräset under målvakten och vi har vänt till 1-2.

Vårt engagemang ska belönas en gång till i den 53:e efter ett riktigt bra anfall där Rinor D avslutar och målvakt gör en stark parad men bollen rensas undan rakt ut till Alfons som placerar in bollen mycket behärskat nere vid stolpen till 1-3.

Vi växlar lite målchanser lagen emellan under en 10 minuters period men inga mål. Sista 20 kontrollerar vi matchen med både bra passningsspel och tuffa närkamper på den blöta mattan. Vi vinner rättvist efter 96 minuter och vi passerar Hestrafors i tabellen efter kvällen seger.